World Cleanup Day 2020

World Cleanup Day 2020

Doe ook mee met World Cleanup Day 2020!

Op zaterdag 19 september is het zover: World Cleanup Day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 160 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. En Nederland doet natuurlijk mee! Ons doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil! En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Hoe meer we te weten komen over het afval, hoe gerichter we namelijk kunnen werken aan oplossingen.

Samen maken we het verschil

Op World Cleanup Day 2019 hebben 18 miljoen vrijwilligers in de 24 tijdzones tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii een gigantische hoeveelheid afval uit het milieu gehaald: naar schatting 88 miljoen kilo! Een ongekend succes. Alleen al in Indonesië deden zo’n 7 miljoen mensen mee. De (plastic) vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda. En dat is helaas nodig: de plastic productie neemt nog jaar op jaar toe en daarvan belandt een aanzienlijk deel in rivieren en zeeën.

Daarom  roepen we heel Nederland op om de handen uit de mouwen te steken. Samen kunnen we namelijk écht iets doen aan de plasticsoep! De Plastic Soup Foundation coördineert World Cleanup Day in Nederland. Doe jij ook mee? Bekijk welke opruimacties er in jouw buurt al zijn opgezet of zet zelf een cleanup op de kaart.

Wanneer?

Zaterdag 19 september
in heel Steenwijkerland!

Kies je eigen tijdstip in de buurt om even 1 of 2 uurtjes op te ruimen.

Wie?

Iedereen is welkom om z’n steentje bij te dragen.

Volg ons

Copyright © All Rights Reserved.